Interlinear

Nedladdningsbart material av grekisk grundtext i form av elektronisk interlinear

Huvudregeln för Svenska Reformationsbibelsällskapet är att vid de få tillfällen det finns skillnader mellan olika tryckta utgåvor av Textus Receptus, så följer vi Scriveners utgåva av Textus Receptus från 1894, som Trinitarian Bible Society ger ut. Det finns en elektronisk interlinear att ladda ner för den vill kontrollera vad som står i Scriveners grekiska text från 1894. Denna elektroniska interlinear är gratis och kan laddas ner från följande länk:

http://www.scripture4all.org/download/downloadcontrol/dc2.php?dcid=22609487

Filen laddas ner genom att man sparar följande fil till sin hårddisk:

ISA_basic_v2_1_3.exe

Därefter kan man installera programmet genom att välja kör från startmenyn på sin dator.

När programmet är installerat och man har startat det, så kan man längst upp till höger välja visningsläget ”Int” och då får man först det grekiska ordet och sedan får man det översatt till engelska. Klickar man med musen på det engelska ordet så får man även uppgift om Strongs nummer med mera och kan slå upp ordet genom att klicka med musen på strongs nummer.


e-Sword

Vi vill även rekommendera databibelprogrammet e-Sword som man kan ladda ner och installera gratis. Bibelöversättningen King James Version finns alltid med och om man väljer med Strongs nummer så får man även Textus Receptus här. Det är Scriveners utgåva från 1894 som ligger till grund. När man för muspekaren över varje grekiskt ord så får man veta vad det grekiska ordet betyder.

Efter att man har installerat programmet kan man komplettera med andra bibelöversättningar.

Klicka på länken till e-Sword så kommer du dit: http://www.e-sword.net/


Karl XII:s Bibel 1703 GT

Efter önskemål från flera bibelläsare är nu hela Karl XII:s Bibel skannad och omvandlad till en elektronisk pdf-fil. Den finns här nu att ladda ner gratis från vår hemsida som man kan läsa i gratisprogrammet Adobe Reader. Texten är skannad från Karl XII:s Bibel. Texten är "fotograferad" som en bild, vilket innebär att man kan se exakt vad det står. Därefter är texten OCR-behandlad för att göra texten sökbar. Men eftersom tryckkvalitén är ojämn och inte så bra på alla sidor hittar datorns sökmotor inte alltid ett specifikt ord på vissa sidor. I programmet Adobe Reader söker man text med tangentkombinatioen Ctrl+F. Vill man ha en lista på alla gånger ordet förekommer så använder man tangentkombinationen Skift+Ctrl+F. Det är tillåtet att kopiera text och skriva ut texten men inte ändra. Vill man anpassa utskriften till A4-format, väljer man i utskriftrutan vid texten "sidskala" anpassa till utskriftmarginaler och då förstoras texten till A4-format. Hela Karl XII:s Bibel är en stor pdf-fil och därför rekommenderar vi att man laddar ner filen till datorns hårddisk, för att det skall gå snabbare när man söker text. Men för den som vill ha mindre pdf-filer så är texten också uppdelad i olika bibeldelar.Karl XII:s Bibel skannad och OCR-behandlad.

För de som är intresserade att köpa Karl XII:s Bibel, så kan vi meddela att den har blivit tryckt på nytt och kan beställas från Artos förlag. Här är länken:

https://artos.se/bok/biblia/

Mer under Andra Bibelöversättningar